Kasteel van Brasschaat

In 2000 kreeg architect Van denabeele de vraag om een feestzaal voor 1.000 mensen te ontwerpen in het kasteel van Brasschaat. Makkelijker gezegd dan gedaan, want voor de renovatie van een kasteel met een dergelijke geschiedenis ga je niet over een nacht ijs, en al zeker niet als het er vervallen bijligt en al jaren leegstaat.
Architect Van denabeele weigerde om het oorspronkelijke voorstel - een feestzaal op de gelijkvloerse verdieping - uit te voeren, want dat zou het einde betekend hebben van de originele indeling, de prachtige lambriseringen en de somptueuze marmeren vloeren. Als alternatief kwam de architect met een gedurfd voorstel: het kasteel volledig ondergraven, in de holte van het U-vormige grondplan, en ondergronds een nieuwe feestzaal maken. Op die manier kon het feeërieke kasteel respectvol worden gerestaureerd, terwijl er ondergronds ruimte werd bij gecreëerd. En zo geschiedde. In de ruime slaapkamers op de verdiepingen kwamen bovendien een reeks luxueuze hotelsuites.